BEREKENING

De mate van obesitas kun je berekenen met de BMI tool waarbij je je lengte in het kwadraat deelt op je gewicht. De uitkomst kan je afzetten tegen een lijstje waarin het cijfer wordt beoordeelt op overgewicht ja of nee. Een andere manier is de buikomtrek.

Buikvet is het meest kwalijke vet wat er is. Het meest ongezond. De buik kun je opmeten en net als de BMI berekening afzetten tegen cijfers van hoe het hoort. Voor kinderen geldt een andere berekening daarbij wordt gekeken naar de leeftijd. En daarnaast kun je voor kinderen onder de twee jaar helemaal geen berekening toepassen. Voor volwassen geldt het als een goede graadmeter.

Uitgezonderd de sporters of de bodybuilders, zij hebben een hele andere verdeling dan de gewone jij en ik. Al zijn ze uiteraard heel erg bezig met hun lichaam en de gezondheid hiervan. Wellicht meer nog dan de mensen die bezig zijn met een BMI berekening.